Midnight Tears – Scream Videoklip

2020.01.21.

Midnight Tears – Scream Videoklip

A zenekar azzal a céllal keresett meg minket, hogy szeretnék elkészíteni az első videóklipjüket.

A zenekar a bemutatkozó Dr. Plague albumáról a Scream című dalhoz tervezett egy videót. Az alapkoncepció az volt, hogy egy image klipet készítünk, amiben a zenekar megmutathatja tudását, illetve saját magát.

Hogyan zajlanak az előkészületek?

A forgatást több megbeszélés előzte meg. A srácokkal folyamatosan egyeztettünk, kapcsolatban voltunk, a forgatás előtt pedig közösen is összeültünk, hogy megbeszéljük a részleteket. A megbeszélés során kitértünk arra, hogy mi az, ami belefér a klip költségvetésébe, illetve mi az, ami nem. Folyamatosan ötleteltünk, hogy hol kellene forgatni és milyen koncepcióval. A rengeteg ötlet közül a koncert hangulatot visszahozó klip ötlete győzött.

Helyszínnek a budapesti S8 Underground Clubot választottuk. Azért esett erre a helyszínre a választás, mert itt könnyedén feltudtunk venni koncertjeleneteket, illetve a zenészekről egyénileg is tudtunk felvételeket készíteni, különböző termekben. A helyszínt kivételesen nem kellett a forgatás előtt bejárnunk, mivel a helyszínen már többször megfordultunk, ismertük a hely adottságait. Külön előnynek számított, hogy délelőttől a miénk volt az egész klub, illetve, hogy volt hangosítás, ami egy zenei image klip esetén nagyon fontos.

A zenekarról ilyenkor playback felvételek készülnek. Ezek a felvételek még egy gitárossal vagy énekessel könnyen megoldhatók egy kis kihangosító segítségével, ellenben a dobosoknak sokkal nehezebb dolguk van. Fülmonitort nem szerettünk volna használni, nehogy elrontsa az összképet, így csak a kihangosítás működött.

Külön fontos eleme volt a forgatásnak, hogy szükségünk volt statisztákra, akik a koncert jeleneteknél a közönséget fogják alakítani.

 

Hogyan zajlik a forgatás?

A bepakolás után a zenekarral a helyszínen még leültünk, felvázoltuk a napi menetrendet és neki estünk a munkának. A négy zenész és a statiszták nevében is elmondhatom, hogy egy remekül sikerült forgatásunk volt. Minden gördülékenyen ment, remekül haladtunk a munkával. A négy tagról készültek külön-külön is felvételek, más-más helyiségekben, illetve a forgatás végén készítettük el a statisztákkal közösen a koncert felvételeket. Amíg az egyik helyszínen forgattunk addig a következő helyszínt már pakolták össze a srácok, illetve a sminkes székében is mindig ott ült a következő szereplő. A kezdeti lámpalázat a srácok hamar leküzdötték, így nem kellett sokszor felvenni egy-egy jelenetet.

vissza