Rólunk

Bár azért kattintottál ide, hogy rólunk olvass, de előtte hadd beszéljünk egy kicsit rólad. Csak egyetlen kérdésünk van hozzád: te mit csinálnál, ha nem számítana a pénz, és bármit megtehetnél? 

Megvan? Fogadunk, hogy ahogy erre gondolsz, átjár valami furcsa, lelkesítő, melengető érzés. Nekünk pont ezt jelenti a Forgeron Studio.

Betti és Tomi vagyunk, feleség és férj, stílustervező és operatőr. Egy lelkes vállalkozó pár vagyunk, és mindketten hivatásunknak érezzük a videózást. Már egészen gyermekkorunktól kezdve elvarázsoltak minket a történetek, ezért most mi segítünk neked abban, hogy saját történeteddel elvarázsold a követőidet, leendő és meglévő ügyfeleidet.

A mottónk: Lásd meg, amit más nem!

Minden nap erre törekszünk a munkánkban: meglátjuk a márkádban, vállalkozásodban, termékeidben rejlő különleges történetet, és olyan vizuális megjelenést adunk neki, amellyel mások számára is láthatóvá és érthetővé válik a valódi értéked. 

Örömmel mondhatjuk, hogy a videókészítést szívből szeretjük, és hálásak vagyunk, hogy szívből vállalkozunk. Éppen emiatt minket az vezérel, hogy különlegeset alkossunk, hogy megéljük az örömöt a munkánkban, és hogy minden nap valami értékeset hozzunk létre. 

Ugyanakkor két lábbal a földön maradtunk, nemcsak vállalkozók vagyunk, hanem emberek is. Nem felejtjük el, honnan jöttünk, és amit mi elvárnánk másoktól egy partneri viszonyban, azt magunktól is megköveteljük. 

Mire számíthatsz, ha velünk dolgozol?
Mi ebben hiszünk

 

Minden együttműködésben arra törekszünk, hogy úgy érezd, a legjobb döntést hoztad azzal, hogy minket választottál. Számunkra a közös munka, a kreativ látásmód hozzáadása, a folyamatos tájékoztatás és az őszinteség kiemelten fontos. 

 

Nálunk nem fogod azt érezni, hogy bármiből is kimaradsz, vagy ki vagy zárva az ötletelésből. Mi veled együtt akarunk alkotni, úgy, hogy közben azt érzed, folyamatosan tájékoztatunk, kapcsolatban vagyunk, együtt haladunk. 

Mivel mi sem szeretjük a csúszásokat, a minőség mellett arra is figyelünk, hogy a munkáinkat határidőre átadjuk. Nem vállaljuk túl magunkat, ezért minden hónapban csak néhány ügyféllel indítunk közös munkát. Ez számodra azt jelenti, hogy különleges figyelemben lesz részed.  

A Forgeron Studio megszületésével régi álmunk vált valóra, éppen ezért téged is abban fogunk segíteni, hogy elérhesd a saját álmod. 

 

 

A Forgeron Studio csapata

 

Rózsa Bernadett

Projektvezető  / Divat és stílustervező 

Gyermekkorom óta vonzódom a művészetekhez, például óvodásként imádtam elképzelni, hogy egyiptomi régész vagyok. Később szerettem az ujjammal festeni, maszatolni. Az iskolai évek alatt pedig szenvedélyesen tudtam szeretni a festőket, költőket. Megfogott a szabadságuk, a hihetetlen kifejező erejük, hogy a semmiből alkotnak meg valamit, ami előtt teljék el akár 100, 500, 1000 év, csak áll az ember és nem tudja levenni róla a szemét. Egyszerűen érezzük a festmény, vers, regény rezgéseit, auráját. A munkáimban erre törekszem, ez motivál. Legyen meg az alkotásban az a plusz, ami miatt érdemes vele foglalkozni. Értéket ad, teremt.

SZAKMAi HÁTTÉR

2011-óta foglalkozom különböző formában a divattal, belekóstoltam a divattervezésbe, a stylingba, és a látványtervezésbe is. Utóbbit négy évig űztem hivatásszerűen két mainstream márkánál, ez idő alatt tapasztalatot szereztem a kirakatrendezésben, a próbababa stylingban, a trendek világában. 

 

Online szerkesztőként rövidebb-hosszabb ideig megfordultam több magazinnál, mint például a Fashion Time, és a Fashion Hunter, és megjelent néhány cikkem olyan magazinokban is, mint a Phenom’enon, és a Ps magazin.

2017-2020 között több workshopot, személyes tanácsadást tartottam, például a termékfotózásról vagy éppen vizuális márkaépítéssel kapcsolatban, ezidő alatt  a témában videós tananyagok formájában is oktattam.

Fent leírtak alapján láthatod, hogy a vizuális kultúrával számos formában foglalkoztam már. 2018-ban másodmagammal megalapítottam a Forgeron Studio-t.  

A Forgeron Studio keretein belül számos kreatív koncepciót, kampányt készítettem. 

Rózsa Tamás,

Operatőr/ vágó

Már kisgyermekként lenyűgöztek a különleges történetek a fáraókról, a királyokról, és a különböző legendákról. Az egyik nagy kedvencem Ikarusz története volt, illetve a Minotaurusz és Thészeusz legendája. Ezeknek a varázslatos történeteknek a hatása mind a mai napig jelen van az életemben, és a munkámban. Szeretnék egy olyan világot létrehozni a videóinkkal, amik kiragadnak a hétköznapok fogáságából, és arra késztetik az embert, hogy gondolkozzon el a látottakon, majd alkossa meg saját legendáját.

SZAKMAI HÁTTÉR

2013 óta foglalkozom videó készítéssel, azóta több Európai versenyen is sikerült eredményesen szerepelnem. Így nyertem el többek között a 2014-es Kulturális Filmek Fesztiválja egyik különdíját. Munkám során arra törekszem, hogy valami emlékezeteset, egyedit készítsek, elgondolkodtató tartalommal kiegészítve.

A Károli Gáspár Református Egyetemen eltöltött éveim alatt demonstrátorként több előadást is tartottam a hallgatóknak. Ilyenkor a videótartalmak fontosságáról beszéltem például, hogy mennyire fontos egy jó image videó, egy jól elkészített kis film és milyen romboló hatása lehet egy összecsapott anyagnak vagy, hogy mennyire fontos a jó vágótechnika.

A mozgóképkultúra mellett, a másik szenvedélyem a zene. Van egy metál zenekarom, amiben énekes/ gitárosként tevékenykedem, 2010-óta pedig zenei újságírással foglalkozom a Rockstation online zenei magazinnál. 

Büszkeséggel tölt el, hogy nem kisebb nevekkel ülhettem le az évek alatt interjút készíteni, mint például Corey Taylor a Slipknot és a Stone Sour zenekar énekese, Tobias Forge a Ghost énekese, Andreas Kisserrel a Sepultura gitárosa, Dave Lombardoval a Slayer régi dobosa.

Miért szeretjük a munkánkat?

 

Betti:

Nagyon szuper érzés, hogy a férjemmel közösen alkotunk valami kreatívat, amit a megrendelő megálmodott, mi pedig valóra váltottunk.

Imádom ezt a munkafolyamatot, mert átélem benne a flow élményt. A flow segít a mindennapokban kikapcsolódni, hiszen ekkor olyan tudatállapotba kerül az ember, ami lehetővé teszi, hogy egy adott időre „kikapcsolja a tudatos gondolkozást”.

Igazi öröm, amikor munka közben megnyugszanak az egyébként cikázó gondolataim. Ez az én munka közbeni meditációm.

Tomi:

Azért imádom a munkámat, mert sosincs két ugyan olyan napom. Minden projekt mást kíván meg, miközben folyamatosan szárnyalhat a fantáziám.

Akkor vagyok igazán elememben, ha kamerát ragadhatok, vagy az utómunkával foglalkozhatok. Ilyenkor nem jelent fáradtságot a súlyos felszerelés cipelése, nem megterhelő, hogy órákat ülök a gép előtt az adott projekttel foglalkozva.

Ilyenkor érzem azt, hogy valóban élek, és azt csinálom, amit mindennél jobban szeretek. Egyszer megkérdezte Betti, hogyha bármibe belefoghatnék úgy, hogy tudom, hogy sikeres lesz, akkor mivel foglalkoznék? Habozás nélkül azt feleltem, hogy ugyanezt csinálnám.

Jól tudunk majd együtt dolgozni?

 

Rajtunk nem múlik majd, számíthatsz ránk! 

Munkánk során megfigyeltünk, hogy a legjobb ügyfeleinknek van pár közös jellemzője: 

  • Jófejek

  • Imádják a kreatívabb, egyedi megközelítést

  • Felismerik, hogy a vállalkozásuknak vérfrissítésre van szüksége

  • Mernek nagyot álmodni

  • Értéket képviselnek

  • Nem riadnak meg a kihívásoktól

Magadra ismertél? Akkor biztos lehetsz benne, hogy bennünk megtaláltad azt a partnert, akit kerestél. 

Legyél a közösségünk tagja!

Mindig örülünk annak, ha hozzád hasonló lelkes vállalkozók csatlakoznak a közösségünkhöz. Ha szívesen követnéd a mindennapjainkat és a munkáinkat, kövess minket Facebookon vagy Instagramon.