Eyehategod - Videóinterjú

2019.09.26.

Eyehategod - Videóinterjú

Kíváncsi vagy, milyen az ismert zenészekkel interjút készíteni? Kattints és olvass tovább és persze nézd meg az Eyehategod-dal készült interjúnkat.

Egy ismert zenésszel történő interjú elkészítését mindig egy nagy adag izgalom előzi meg, ez pedig hatványozottan igaz, hogyha az aktuális zenészre fel is néz az ember.

Nincs két ugyanolyan interjú, ez talán a legfontosabb. Van, amikor már két-három héttel előre tudjuk, hogy a koncert napján sor fog kerülni a beszélgetésre, de gyakran megesik az is, hogy csak az adott napon, vagy előtte egy-két nappal derül ki, hogy hány órára kell a helyszínen lennünk.

Sajnos előfordul az is, hogy a találkozót lemondja a zenész vagy a management, esetleg átrakják más időpontra. Ezzel mindig számolni kell, de szerencsére az ilyen esetek ritkán fordulnak elő.

Az interjúra mindig alaposan fel kell készülni jó pár kérdéssel, de a beszélgetés közben úgyis el lehet térni a tárgytól. Vannak azonban olyan interjúalanyok is, akik előre kikötik, hogy miről nem szabad őket kérdezni.

Van, hogy az a zenész, aki előző nap több tízezer embernek játszott, kitörő lelkesedéssel fogad, és mesél neked mindenről, míg az, aki sokkal kevesebbeknek, az teljesen érdektelenül viselkedik.

Ők is emberek, nekik is lehet rossz napjuk, ezért érdemes az ilyen esetekre amolyan mentőövként szolgáló kérdésekkel felkészülni.  Olyan is előfordulhat, hogy a zenésznek lenne kedve neked mesélni, de a manager már jön is be a következő riporterrel, így nincs mese, szedni kell a sátorfát.

Nem könnyű dolog egy világsztárral tíz perc alatt tartalmas, minőségi interjút készíteni, de némi rutinnal már egyszerűen mennek a dolgok. Ezt saját tapasztalatból mondom, hiszen olyan zenészekkel készítettem interjút az évek során, mint Corey Taylor a Slipknot énekes, Tobias Forge a Ghost zenekar énekese, vagy éppenséggel Dave Lombardo a kultikus Slayer zenekar ex-dobosa.

Milyen volt az interjú az Eyehategod-dal?

Augusztus elején adott koncertet a New Orleans-ből származó Eyehategod zenekar, akik nyers zenéjükkel az én szívemhez eléggé közel állnak (Tomi vagyok ). Adva volt a lehetőség, hogy a zenekar egyik alapítójával Mike Williams-szel készítsünk egy interjút. Már több ismert zenésszel készítettem interjút, de most a rajongásomból kifolyólag nagyon izgultam. Az énekes nagyon készséges volt velünk, sőt az interjú közben a másik alapító, Jimmy Bower gitárost is rávette, hogy üljön le velünk beszélgetni.

Egy roppant érdekes, fontos interjút készítettünk el a RockStation-nel közösen. Ezért érdemes megnézni még akkor is, ha nem szereted a keményebb zenét ugyanis Mike nagyon érdekes dolgokról beszélt.

Riporter: Rácz Gyula

Operatőr, vágó: Rózsa Tamás -Forgeron Studio

vissza