Bizalomépítő videók

2020.01.29.

Bizalomépítő videók

Ne eladni akarj egy videóval, inkább emeld ki a vállalkozásodban rejlő értékeket, és ezt kommunikáld!

Elmondtad már a követőidnek, hogy mi a Te vállalkozói kincsed? Mitől vagy más, mint a többi hasonló vállalkozás? Egyáltalán miért szereted a vállalkozásod? Hogyan indultál és milyen kudarcaid voltak?

Ha ezekről már beszéltél, akkor nagyon jó úton jársz!

Ha pedig nem, akkor olvass tovább és tudd meg miért fontos a fent említett témákról beszélni. Mostanság ugyanis nem lehet olyan szemlélettel vállalkozást, pláne kisvállalkozást vezetni, mint ezelőtt 20 évvel.

 

Gondolj csak bele, hogy te hogyan és kiktől vásárolsz?

 

Mi biztosra elmondhatjuk, hogy már nem vásárolunk csak úgy meggondolatlanul. Sokkal szívesebben vásárolunk egy olyan kisvállalkozótól, akinek ismerjük a történetét, a miértjeit, sőt esetleg még a kudarcait is. Olyan ez picit, mint egy reality show, szeretnénk bepillantani a kulisszák mögé, mert érdekelnek minket az apró részletek, amiktől egy vállalkozás emberi lesz.

Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy az érzelmeknek milyen fontos szerepe van a vásárlási folyamatban. Ezekkel a történetekkel és az arcod felvállalásával, sokkal hitelesebb vállalkozó leszel, ezért arra bíztatunk, hogy legalább egy-egy ilyen bejegyzést készíts, meglátod, majd milyen pozitív visszajelzéseket fogsz kapni!

 

Gondold át, írd fel egy doksiba vagy épp egy üres lapra:

 

*Mi a vállalkozásom értéke?

*Vásárolnék-e saját magamtól, és ha igen miért?

*Milyen nálad vásárlónak lenni? Kommunikálsz az ügyfeleddel? Tájékoztatod ha esetleg csúszik a megrendelése- vagy bármi probléma lenne például a kiszállítással?

*Edukálod a vásárlóidat, küldesz nekik a vásárláson felül bármi hasznos tartalmat, apró meglepetést?

 

Ha megvan ez a listád, akkor már látod, hogy bizony ezek olyan dolgok, amiket érdemes kommunikálnod, akár egy Facebook bejegyzésben, akár egy riport videóban, vagy mind a kettőben!

Ezért mondjuk, hogy egy videóban ne eladni akarj, hanem emeld ki a fent leírt értékeid, mert ezek lesznek azok a pontok, amiktől egy videó értékes, érdekes lesz, a vállalkozásod pedig megjegyezhető!

vissza