Szolgáltatások

MIVEL FOGLALKOZUNK?

 

A Forgeron Studio egy olyan vizuális ügynökség, melynek fő profiljai a styling, a kreatív koncepciók készítése és a videós tartalmak gyártása. Ezeket összegyúrva pedig a célunk, hogy olyan vizuális anyagokat hozzunk létre, amik igazi költemények a szemnek.

Fő specialitásunk a divatfilmek készítése, hisz miért ne lehetne a megszokott reklámfilmeket fantáziadús divatfilmekre cserélni?


MIÉRT VAN SZÜKSÉG CÉGES VIDEÓKRA?

 

Manapság az ügyfelek, érdeklődők inkább néznek meg egy videós tartalmat, mint hogy elolvassanak egy hosszú cikket. Másrészt egy videót olcsóbb promotálni a social médiában, például a facebookon.

Legyen a te cégednek is egy frappáns referencia videója, melyben lehetőséged nyílik elmesélni a céged körüli érdekességeket, vagy bemutatni egy újonnan bevezetett szolgáltatást. Image videóink keretein belül pedig mutasd meg vevőidnek azt az életérzést, stílust, amit a márkád képvisel.

 

MILYEN VIDEÓK ELKÉSZÍTÉS VÁLLALJUK?

 

 

Divatfilm

A divatfilm egy olyan rövid videó, ami művészi módon fejezi ki a divatot, mely a vizuális elbeszélés részét képezi, nagy hangsúlyt fektet a vágóképekre, melyek szinte már-már fotószerűek. Fontos továbbá a zene kiválasztása, az öltözékek, az esztétika, és nem utolsósorban a mondanivaló.

Divatfilmben nemcsak divatmárkáknak, divattervezőknek, ékszertervezőknek, érdemes gondolkozni, hanem például cukrászdáknak, virágboltoknak, dekorkozmetikai márkáknak, szállodáknak, éttermeknek, szórakozóhelyeknek, színházaknak is.

Legyél te is az elsők közt, aki felismeri, hogy mennyi potenciál rejlik ebben a műfajban.

Mi tartozik bele: Koncepció elkészítése, styling, forgatókönyv kidolgozása, forgatás, vágás, utómunka, szín és tónuskorrekció korrekció, hangutómunka, az anyag exportálása, az előre megbeszélt formátumban a kész anyag átnyújtása.

Ár: Nettó: 400.000 Ft-tól

Hossz: 1,5 perctől – 5 percig

 

Promóciós / reklámfilm

A reklámfilm az egyik leghatékonyabb kommunikációs eszköz. Szólhat, a cégről, egy adott termékről, új szolgáltatásról, akár álláshirdetésről. A lényeg, hogy legyen benne valami plusz, ami kiemeli a többi céges videó közül.

Mi tartozik bele: Adott termék megismerése, koncepció elkészítése, forgatókönyv kidolgozása, forgatás, vágás, utómunka, szín és tónuskorrekció, hangutómunka, az anyag exportálása, az előre megbeszélt formátumban a kész anyag átnyújtása.

Ár: Nettó 150.000 Ft-tól

Hossz: 20 másodperctől – 2 percig

 

Image film

Az image film lényege, hogy egy hangulatot, életérzést közvetít, nincs benne közvetlen értékesítési szándék. Egy ilyen videó elengedhetetlen kelléke egy cég honlapjának, vagy referenciaként használható rendezvényekhez, sajtómegjelenésekhez, valamint a céges kommunikációhoz.

Ez a műfaj tökéletes, arra hogy keverjük a divatvideóval.

Mi tartozik bele: Koncepció elkészítése, forgatókönyv kidolgozása, forgatás, vágás, utómunka, szín és tónuskorrekció korrekció, hangutómunka, az anyag exportálása, az előre megbeszélt formátumban a kész anyag átnyújtása.

Ár: Nettó: 250.000 Ft-tól

Hossz: 1,5 perctől – 5 percig

 

Referenciafilm

A referenciafilm és image film közti különbség, hogy míg az utóbbi a látványvilágra fekteti a hangsúlyt, addig a referencia film a szakmai hitelességre. A referencia film kicsit dokumentarista jellegű, növeli a bizalmat a vásárlóban, hiszen a videóban sok releváns szakmai információ hangzik el.

Ez a műfaj alkalmazható szolgáltatások, termékek, termékfejlesztés, vagy akár a cég részletes professzionális bemutatására.

Mi tartozik bele: Koncepció elkészítése, forgatókönyv kidolgozása, forgatás, vágás, utómunka, szín és tónuskorrekció korrekció, hangutómunka, az anyag exportálása, az előre megbeszélt formátumban a kész anyag átnyújtása.

Ár: Nettó: 250.000 Ft-tól

Hossz: 1,5 perctől – 5 percig

 

 

Interjú / Portré

Hasonló, mint egy dokumentumfilm, de terjedelmében nem olyan hosszú. Általában egy kulturális –politikai –sporteseményt mutat be. Ettől független egy-egy életeseményt, történetet is meglehet örökíteni ilyen formában.

Mi tartozik bele: Helyszín előkészítése/elrendezése, koncepció kidolgozása, forgatókönyv kidolgozása, interjú elkészítése, forgatás, vágás, utómunka, feliratozás, szín és tónuskorrekció, hangutómunka, az anyag exportálása, az előre megbeszélt formátumban a kész anyag átnyújtása.

Ár: Nettó 200.000 Ft-tól

Hossz: 5 perctől – 15percig

 

Dokumentumfilm

Célja a valóság "dokumentálása", lehet cselekmény nélküli bemutatás, amikor a narrátor/narrátorok mesélnek, bizonyos témákról, vagy akár lehet rekonstruált is. A valós tényeket használja alappillérként, hogy bemutassuk vele egy emberéletet, vagy akár valamilyen fontos eseményt.

Dokumentumfilmek nélkül lehetetlen volna a társadalmi és gazdasági körülményeken javítani.

Mi tartozik bele: Az érintett téma megismerése, koncepció kidolgozás, külső helyszínek felkeresése, különböző engedélyek beszerzése, forgatókönyv kidolgozása, interjúk készítése, forgatás, vágás, utómunka, feliratozás, szín és tónuskorrekció, hangutómunka, az anyag exportálása, az előre megbeszélt formátumban a kész anyag átadása.

Ár: Nettó 250.000 Ft-tól

Hossz: 15 perctől – 55 percig

 

Rendezvény videó

Fontos, hogy egy cég életében a kiemelkedő rendezvényeket megörökítsük (előadás, workshop, évforduló, konferencia, sajtótájékoztató) Egy jó rendezvény videó dinamikusan mutatja be a rendezvény célját, a résztvevőket, és meghozza a néző kedvét a cég következő rendezvényéhez.

Az elkészült videót lehet reklámozni a közösségi médiában, vagy felhasználható a következő rendezvény hirdetésében, kampányában.

Mi tartozik bele: Helyszín felmérése/előkészítése, forgatókönyv kidolgozása, forgatás, interjú készítése, vágás, utómunka, szín és tónuskorrekció, hangutómunka, az anyag exportálása, az előre megbeszélt formátumban a kész anyag átnyújtása

Ár: Nettó 150.000 Ft–tól

Hossz: 2 perctől -10 percig

 

Zenei videó

Zenekarok, előadóművészek kötelező eszköze, legyen szó akár live sessionról, vagy klipről. Tökéletes lehetőség arra, hogy a nagyközönség számára megmutasd az egyedi stílusod és a tehetséged.

Mi tartozik bele: Koncepció kitalálása, forgatókönyv kidolgozása, kellékek beszerzése, különböző engedélyek beszerzése, külső helyszínek felkeresése, forgatás, vágás, utómunka, feliratozás, szín és tónuskorrekció, hangutómunka, az anyag exportálása, az előre megbeszélt formátumban a kész anyag átadása.

Ár: Nettó 100.000 Ft-tól

Hossz: 1 perctől -10 percig

 

 

 

KREATÍV KONCEPCIÓ KÉSZÍTÉS

Egy videó akkor lesz igazán jó, ha jól átgondolt koncepcióra épül, ötletes és egyedi.. Nagyon fontos például a forgatási helyszín, a szereplők, a zene kiválasztása, divatvideó esetén a ruhák stylingja, és még sorolhatnánk. Itt minden elem tökéletesen kell, hogy egymáshoz passzoljon a hiteles végeredmény érdekében.

A kreatív koncepció fontos jellemzője, hogy egy irányvonalat, egy gondolatmenetet képvisel, amire a forgatás épülni fog.

Mi segítünk neked kialakítani azt a kreatív koncepciót, ami kiemel a többi cég közül.

 

A kreatív koncepció részei:

 • Koncepció leírás, melyből kiderül, hogy az elkészítendő videónak mi az alap ötlete, hangulata, stílus elemei, mire fogunk fókuszálni a videóban. 
 • Moadboardok, hogy vizuálisan is prezentáljuk a fent leírtakat.
 • Helyszín ötletek.
 • Smink, frizura, ruha és kiegészítő ajánlók. ( styling )

 

STYLING

A divatszakmában elkerülhetetlen a stylist jelenléte. Miért? A stylist lesz az, aki megtölti a fotózást vagy forgatást élettel. Egy forgatás stylist nélkül olyan, mint az étel fűszer nélkül, fogyasztható ugyan, de hol marad a karakter? Hol van az a bizonyos plusz?

 

Mivel foglalkozik egy stylist?

A stylist divatbemutatókon, divatfotózásokon, forgatásokon dolgozik. Úgy rakja össze a ruhadarabokat, hogy annak erőteljes karaktere, stílusa legyen. Ezek a ruhák lehetnek vintage darabok, mainstream márkák ruhái, vagy tervezői darabok.

A stylist beleviszi a munkájába saját kreativitását, saját egyéniségét, és meglátásait. Ezenkívül a stylist felügyeli a sminket, a hajat, a környezetet munka közben.

Első körben gondolhatod, hogy a te céges videódnak nincs köze a divathoz, nem kell erre fókuszálnod. Azonban ez nem teljesen igaz. Gyakran találkozunk a szakmában, olyan videóval, amiben a styling hiánya teljesen tönkreteszi a végeredményt, elég egy elkenődött smink, egy csálén álló vagy épp nem megfelelőn kiválasztott ruhadarab.

 

Mit nyújtunk styling szolgáltatásunkban?

Stylist szolgáltatásunkban a forgatásra/ fotózásra magyar tervezők, és multicégek ruháit, kiegészítőit visszük, azokat szettekké párosítjuk. A fashion styling hangulatát előzetesen prezentáljuk számodra a kreatív koncepcióban. A forgatást / fotózást végig felügyeljük,

például, hogy ne legyen elcsavarodott ruha, elkenődött smink, stb.
Szolgáltatásunk kiterjed például a forgatás során a kellékek elrendezésére is.


MIÉRT VÁLASZ MINKET?

Szeretünk minden ügyfelünkre kiemelt figyelmet szentelni, ezért nem vagyunk túlterheltek. Mivel kis csapatban dolgozunk ezért produktívabbak az ellenőrzési folyamatok, a céges kommunikáció, az utánkövetés. Ez megalapozza a bizalmi kapcsolatot köztünk és a megrendelő között. Hiszünk benne, hogy van egy olyan egyedi látásmódunk, amit neked is átadhatunk. Láss a Forgeron szemüvegén keresztül és lásd meg, amit más nem!

A videó felvétele, utómunkája mellett vállalunk styling, és kreatív koncepció gyártást, amely szintén házon belül valósul meg. Ezáltal még professzionálisabb ügyfélélményt nyújtunk, ami egyedi párosítás a magyar videós piacon.

 

HOGYAN DOLGOZUNK?

 

Igényfelmérés

Egy meeting során megbeszéljük az elképzeléseket, felmérjük az igényeket. Érdemes átgondolnod az alábbi kérdéseket:

 • Mi a film célja
 • Milyen költségvetéssel rendelkezel
 • Milyen határidővel kell elkészülnie a videónak
 • Ki a célcsoport
 • Milyen csatornán szeretnéd alkalmazni (facebook, instagram, youtube, stb)
 • Lesznek-e benne szereplők
 • Van-e már vázlatos elképzelésed a koncepcióra, forgatókönyvre?
 • Hol és mikor legyen a forgatás

Kreatív koncepció kidolgozása

A megbeszélés után kialakítjuk neked a kreatív koncepciót, a forgatókönyvet, és a stylingot, ehhez pedig ajánlunk neked egy olyan videó műfajt, amiben érdemes lenne a videót elkészíteni. Igény esetén vállaljuk a forgatás körüli teljes szervezést. Ide tartozik a helyszíni engedélyek beszerzése, a stábtagok kiválasztása, a zene felkutatása, a narráció. A munkafolyamatok közben folyamatosan konzultálunk veled, így te is aktív részese leszel a megvalósításnak.

 

 

Forgatás, Videós tartalomgyártás

A kialakított koncepció szerint leforgatjuk a videós tartalmakat, mely során professzionális gépparkkal, fény és hangtechnikával dolgozunk. Ezután az utómunkával stúdiónkban foglalkozunk.

 

 

ÁRAINK

Az alapcsomagban a forgatás, vágás, utómunka, szín és tónuskorrekció, hangutómunka, az anyag exportálása tartozik bele.

Kérjük vedd figyelembe, hogy az alapcsomagok árai tájékoztató jellegűek. Mivel minden megrendelés más, ezért egyedi árajánlatot készítünk minden ügyfelünk számára, emiatt előfordulhat, hogy az árajánlatunk magasabb lesz az alapcsomag árainál.


Alapcsomag árak:

 • Divatfilm: Nettó 400.000ft-tól
 • Promóciós / reklámfilm: Nettó 150.000ft-tól
 • Image film: Nettó 250.000ft-tól
 • Referenciafilm : Nettó 250.000ft-tól
 • Interjú / portré: Nettó 200.000ft-tól
 • Dokumentumfilm: Nettó 250.000ft-tól
 • Rendezvény videó: Nettó 100.000ft-tól
 • Zenei videó: Nettó 100.000ft-tól

A prémium csomag kiegészül a kreatív koncepció elkészítésével, a forgatókönyv kidolgozásával és a stylinggal.

A prémium plusz szolgáltatásunkban pedig ezeken felül vállaljuk a forgatás teljes körű szervezését, például a további stábtagok kiválasztását, a helyszíni engedély beszerzését stb.