Omega Diatribe - RiportVideó

2018.11.17.

Omega Diatribe - RiportVideó

A technikás zenét, kemény groove-okkal keverő Omega Diatribe megmutatta nekünk, hogy milyen is náluk egy próba, illetve meséltek arról, hogy mit jelent számukra a próbaterem.

Az Omega Diatribe számomra egy rendkívül fontos hazai zenekar. A 2008 óta működő bandával az évek alatt több interjút is készítettem. Agresszív zenéjüket olyan bonyolult ritmikai képletekkel tarkítják, amibe az ember nyaka könnyen beletörhet. A srácok egyedi gondolkodással közelednek a metal zenéhez, emiatt is ragaszkodtam ahhoz, hogy a Forgeron Studio készítsen velük egy rövid videót, ahol elmondják, hogy mit is jelent a számukra a próbaterem és a zenekar. Az egyedi látásmódjuknak és zenei elhivatottságuknak köszönhetően szépen haladnak a nemzetközi hírnév felé.

A fagyos csepeli próbateremben a forgatás remek hangulatban telt, hiszen a srácok tarsolyában mindig lapul egy-két keményebb szóvicc, vagy valamilyen nyomdafestéket nem feltétlenül tűrő emlék.

Szinte az első perctől otthon éreztem magam a társaságukban, pedig egy zártabb közösségbe hirtelen bekerülni és forgatni az emberekről sosem egyszerű feladat, de a fiúk kisugárzásának köszönhetően remek felvételek születtek. Az elsők közt hallhattam a harmadik stúdióalbumukról, a Trinity-ről új dalokat, amik fél másodperc alatt a földbe döngöltek, és magukkal ragadtak. Örök emlék marad ez a forgatás, és remélem, hogy minél magasabbra tudnak törni a zenéjükkel.

Szerző: Rózsa Tamás

vissza