Andreas Kisser - Videó Interjú

2018.08.20.

Andreas Kisser - Videó Interjú

A Brazil gettóból kitörő Sepultura az egész világot meghódította, mindemellett pedig egy új műfajt, a groove metalt is megteremtette. Az interjúban Andreas Kisserrel beszélgettünk, aki immáron huszonnyolc éve a zenekar gitárosa.

A Sepultura idén ünnepelte fennállásának a harmincnegyedik évfordulóját, ami nem kis teljesítmény. Brazíliából, a semmi közepéről kitörő metal zenekar már a kilencvenes években meghódította az egész világot, és a sikerük mondhatni azóta is töretlen. Noha 1996-ban Max Cavalera, alapító gitáros/énekes elhagyta a zenekart - ezzel kettéválasztva a zenekar pályafutását, a zenekar azóta is szárnyal Derrick Greennel. Jobbnál jobb albumokat készítenek, amelyekkel folyamatosan új rajongókat szereznek. Sok metalfanatikus úgy gondolja, hogy a Sepultura csak 1996-ig volt az, ami, de szerintem ilyet kijelenteni nem feltétlen jó ötlet. A zenekar más irányba mozdult el, mint anno az első énekessel, de ez nem jelenti azt, hogy rosszabbak is lennének.

A zenekar 2018 februárjában újra ellátogatott Budapestre, ahol sikerült Andreas Kisser gitárossal interjút készítenünk. Be kell vallanom, hogy nagyon izgultam, de azért már volt rutinom, ugyanis ez volt a harmadik interjúm, amit vele készítettem. A koncert előtt összesen tizenöt perc ált a rendelkezésünkre, így a felszerelést már előre összekészítettem, hogy amikor ránk kerül a sor, akkor gyorsan csak összeállítsam még, amit kell, és jöhessenek a kérdések tömkelege. A szervezők roppant segítőkészek voltak, Andreas pedig ismét beszédes volt. Azért is az egyik kedvenc interjúalanyom a „legendáim” közül, mert mindig rendkívül készséges, barátságos. Tudja jól, hogy a munkájához tartozik az interjú adás, a beszélgetés az újságírókkal, és erre nem tekint teherként. Sok érdekességet mesélt nekünk, többek közt felemlegette Puskás Ferencet is, ami egy magyar szívének mindig kellemes érzés.

Riporter: Rácz Gyula

Operatőr, vágó: Rózsa Tamás



Szerző: Rózsa Tamás

vissza