A Halloween és a Face Chart találkozása - Image Videó

2018.10.14.

A Halloween és a Face Chart találkozása - Image Videó

Kíváncsi vagy milyen, amikor egy Halloweeni smink életre kel?

A videóban bevillanva látható Alfred Htichkock 1963-ban bemutatott Madarak című filmjéből néhány jelenet. Hitchkock filmjei közül ez áll a legközelebb a hagyományos értelemben vett horror műfajához, így tökéletesen illeszkedik a Halloween atmoszférájához.

A kisfilmben a Hitchckok jeleneteken túl Pető Detti face chart művész alkotását láthatod. A face chart rajzolás egy sminkesek által használt technika, ami mára már egy külön művészeti ággá nőtte ki magát. Egy bordázott papíron sminkecsetekkel és smink termékek felhasználásával alkotják meg az arcformákat a művészek.

Ennél a fotónál a kiindulópontunk Detti Halloween face chartja volt, így a téma már adott volt. A hangulat kialakításához fontos, hogy milyen kellékeket használunk. Jelen esetben ezek a kellékek a sejtelmes zene a videóban, a gyertyák, pókhálók, cukorka, denevér alakú ledfűzér, falevelek, csontváz és a sütiszörny. Összeségében a fotó és a videó hangulatát nem hinnék, hogy túl kellene magyarázni. Misztikus, sejtelmes, hátborzongató, egyszóval Halloween.

vissza