Rólunk

Forgeron Studio fő profiljai, styling, kreatív koncepció kidolgozás, videómunkák és content gyártás. Ezeket összegyúrva pedig a célunk, hogy olyan vizuális anyagokat hozzunk létre, amelyek igazi költemények a szemnek.

A tudástárban található szakmai cikkek releváns segítséget nyújtanak a szolgáltatásainkkal kapcsolatban, például megtudhatod, miért kell egy jól felépített koncepció a videónak, vagy mitől lesz izgalmas egy styling.

 

KÜLDETÉSÜNK

A fő missziónk, hogy megtanítsunk Téged làtni a Forgeron szemüvegén keresztül. Mit jelent ez a “látás”? Felhívás arra, hogy ne állj be a sorba! Az elmegy, az NEM ELÉG JÓ! Legyen igényed a minőségre és az egyedi megoldásokra. Merj kalandozni a vizuális kultúrában.

 

MOTTÓNK

Lásd meg, amit más nem!

 

HASHTAG

Azonosulsz a nézeteinkkel? Ennek igazán örülünk! Használd te is a #láss   #lásdmegamitmásnem hashtageket és alakítsunk ki együtt egy közösséget.

 

 

LÁSS VIDEÓKAMPÁNY

 

Lényege, hogy megmutassuk neked, bármiből ki lehet hozni egy frappáns koncepciót. Olyan témákkal kísérletezünk, amik első látásra nem valók megörökítésre. Itt lép életbe ismét a mottónk: Lásd meg, amit más nem! Mi meglátjuk a lehetőségeket.

 

 Rózsa Bernadett, Divat és stílustervező, Közösségi média fotós

Gyermekkorom óta vonzódom a művészetekhez, például óvodásként imádtam elképzelni, hogy egyiptomi régész vagyok. Később szerettem az ujjammal festeni, maszatolni. Az iskolai évek alatt pedig szenvedélyesen tudtam szeretni a festőket, költőket. Megfogott a szabadságuk, a hihetetlen kifejező erejük, hogy a semmiből alkotnak meg valamit, ami előtt teljék el akár 100, 500, 1000 év, csak áll az ember és nem tudja levenni róla a szemét. Egyszerűen érezzük a festmény, vers, regény rezgéseit, auráját. A munkáimban erre törekszem, ez motivál. Legyen meg az alkotásban az a plusz, ami miatt érdemes vele foglalkozni. Értéket ad, teremt.

SZAKMA

2011-óta foglalkozom különböző formában a divattal, belekóstoltam a divattervezésbe, a stylingba, és a látványtervezésbe is. Utóbbit négy évig űztem hivatásszerűen két mainstream márkánál, ez idő alatt tapasztalatot szereztem a kirakatrendezésben, a próbababa stylingban, a trendek világában. Online szerkesztőként rövidebb-hosszabb ideig megfordultam több magazinnál, mint például a Fashion Time, és a Fashion Hunter, és megjelent néhány cikkem olyan magazinokban is, mint a Phenom’enon, és a Ps magazin.

Fent leírtak alapján láthatod, hogy a vizuális kultúrával számos formában foglalkoztam már. 2018-ban  másodmagammal megalapítottam a Forgeron Studio-t és a Forgeron Akadémiát. A Forgeron Studio keretein belül számos kreatív koncepciót, kampányt készítettem. A Forgeron Akadémia szervezésében pedig több workshopot és személyes konzultációt tartottam a Flat Lay fotózás rejtelmeiről.

Rózsa Tamás, Operatőr, vágó

Már kisgyermekként lenyűgöztek a különleges történetek a fáraókról, a királyokról, és a különböző legendákról. Az egyik nagy kedvencem Ikarusz története volt, illetve a Minotaurusz és Thészeusz legendája. Ezeknek a varázslatos történeteknek a hatása mind a mai napig jelen van az életemben, és a munkámban. Szeretnék egy olyan világot létrehozni a videóinkkal, amik kiragadnak a hétköznapok fogáságából, és arra késztetik az embert, hogy gondolkozzon el a látottakon, majd alkossa meg saját legendáját.

SZAKMA 

2013 óta foglalkozom videó készítéssel, azóta több Európai versenyen is sikerült eredményesen szerepelnem. Így nyertem el többek között a 2014-es Kulturális Filmek Fesztiválja egyik különdíját. Munkám során arra törekszem, hogy valami emlékezeteset, egyedit készítsek, elgondolkodtató tartalommal kiegészítve.

 A Károli Gáspár Református Egyetemen eltöltött éveim alatt demonstrátorként több előadást is tartottam a hallgatóknak. Ilyenkor a videótartalmak fontosságáról beszéltem például, hogy mennyire fontos egy jó image videó, egy jól elkészített kis film és milyen romboló hatása lehet egy összecsapott anyagnak vagy, hogy mennyire fontos a jó vágótechnika.

A mozgóképkultúra mellett, a másik szenvedélyem a zene. Van egy metál zenekarom, amiben énekes/ gitárosként tevékenykedem, 2010-óta pedig zenei újságírással foglalkozom a Rockstation online zenei magazinnál. Büszkeséggel tölt el, hogy nem kisebb nevekkel ülhettem le az évek alatt interjút készíteni, mint például Corey Taylor a Slipknot és a Stone Sour zenekar énekese, Tobias Forge a Ghost énekese, Andreas Kisserrel a Sepultura gitárosa, Dave Lombardoval a Slayer régi dobosa.