Rólunk

A Forgeron Studio fő profilja, videómunkák és vizuális tartalomgyártás. Ezeket összegyúrva pedig a célunk, hogy olyan anyagokat hozzunk létre, amelyek igazi költemények a szemnek.

KÜLDETÉSÜNK

A fő missziónk, hogy megtanítsunk Téged làtni a Forgeron szemüvegén keresztül. Mit jelent ez a “látás”? Felhívás arra, hogy ne állj be a sorba! Az elmegy, az NEM ELÉG JÓ! Legyen igényed a minőségre és az egyedi megoldásokra. Merj kalandozni a vizuális kultúrában.

 

MOTTÓNK

Lásd meg, amit más nem!

 

HASHTAG

Azonosulsz a nézeteinkkel? Ennek igazán örülünk! Használd te is a #láss   #lásdmegamitmásnem hashtageket és alakítsunk ki együtt egy közösséget.

 

A Forgeron Studio csapata

 

Rózsa Bernadett, Divat és stílustervező, Közösségi média fotós

Gyermekkorom óta vonzódom a művészetekhez, például óvodásként imádtam elképzelni, hogy egyiptomi régész vagyok. Később szerettem az ujjammal festeni, maszatolni. Az iskolai évek alatt pedig szenvedélyesen tudtam szeretni a festőket, költőket. Megfogott a szabadságuk, a hihetetlen kifejező erejük, hogy a semmiből alkotnak meg valamit, ami előtt teljék el akár 100, 500, 1000 év, csak áll az ember és nem tudja levenni róla a szemét. Egyszerűen érezzük a festmény, vers, regény rezgéseit, auráját. A munkáimban erre törekszem, ez motivál. Legyen meg az alkotásban az a plusz, ami miatt érdemes vele foglalkozni. Értéket ad, teremt.

SZAKMA

2011-óta foglalkozom különböző formában a divattal, belekóstoltam a divattervezésbe, a stylingba, és a látványtervezésbe is. Utóbbit négy évig űztem hivatásszerűen két mainstream márkánál, ez idő alatt tapasztalatot szereztem a kirakatrendezésben, a próbababa stylingban, a trendek világában. Online szerkesztőként rövidebb-hosszabb ideig megfordultam több magazinnál, mint például a Fashion Time, és a Fashion Hunter, és megjelent néhány cikkem olyan magazinokban is, mint a Phenom’enon, és a Ps magazin.

Fent leírtak alapján láthatod, hogy a vizuális kultúrával számos formában foglalkoztam már. 2018-ban  másodmagammal megalapítottam a Forgeron Studio-t és a Forgeron Akadémiát. A Forgeron Studio keretein belül számos kreatív koncepciót, kampányt készítettem. A Forgeron Akadémia szervezésében pedig több workshopot és személyes konzultációt tartottam a Flat Lay fotózás rejtelmeiről.

Rózsa Tamás, Operatőr, vágó

Már kisgyermekként lenyűgöztek a különleges történetek a fáraókról, a királyokról, és a különböző legendákról. Az egyik nagy kedvencem Ikarusz története volt, illetve a Minotaurusz és Thészeusz legendája. Ezeknek a varázslatos történeteknek a hatása mind a mai napig jelen van az életemben, és a munkámban. Szeretnék egy olyan világot létrehozni a videóinkkal, amik kiragadnak a hétköznapok fogáságából, és arra késztetik az embert, hogy gondolkozzon el a látottakon, majd alkossa meg saját legendáját.

SZAKMA 

2013 óta foglalkozom videó készítéssel, azóta több Európai versenyen is sikerült eredményesen szerepelnem. Így nyertem el többek között a 2014-es Kulturális Filmek Fesztiválja egyik különdíját. Munkám során arra törekszem, hogy valami emlékezeteset, egyedit készítsek, elgondolkodtató tartalommal kiegészítve.

 A Károli Gáspár Református Egyetemen eltöltött éveim alatt demonstrátorként több előadást is tartottam a hallgatóknak. Ilyenkor a videótartalmak fontosságáról beszéltem például, hogy mennyire fontos egy jó image videó, egy jól elkészített kis film és milyen romboló hatása lehet egy összecsapott anyagnak vagy, hogy mennyire fontos a jó vágótechnika.

A mozgóképkultúra mellett, a másik szenvedélyem a zene. Van egy metál zenekarom, amiben énekes/ gitárosként tevékenykedem, 2010-óta pedig zenei újságírással foglalkozom a Rockstation online zenei magazinnál. Büszkeséggel tölt el, hogy nem kisebb nevekkel ülhettem le az évek alatt interjút készíteni, mint például Corey Taylor a Slipknot és a Stone Sour zenekar énekese, Tobias Forge a Ghost énekese, Andreas Kisserrel a Sepultura gitárosa, Dave Lombardoval a Slayer régi dobosa.

Miért szeretjük a munkánkat?

 

Betti:

Nagyon szuper érzés, hogy a férjemmel közösen alkotunk valami kreatívat, amit a megrendelő megálmodott, mi pedig valóra váltottunk.

Imádom ezt a munkafolyamatot, mert átélem benne a flow élményt. A flow segít a mindennapokban kikapcsolódni, hiszen ekkor olyan tudatállapotba kerül az ember, ami lehetővé teszi, hogy egy adott időre „kikapcsolja a tudatos gondolkozást”.

Igazi öröm, amikor munka közben megnyugszanak az egyébként cikázó gondolataim. Ez az én munka közbeni meditációm.

Tomi:

Azért imádom a munkámat, mert sosincs két ugyan olyan napom. Minden projekt mást kíván meg, miközben folyamatosan szárnyalhat a fantáziám.

Akkor vagyok igazán elememben, ha kamerát ragadhatok, vagy az utómunkával foglalkozhatok. Ilyenkor nem jelent fáradtságot a súlyos felszerelés cipelése, nem megterhelő, hogy órákat ülök a gép előtt az adott projekttel foglalkozva.

Ilyenkor érzem azt, hogy valóban élek, és azt csinálom, amit mindennél jobban szeretek. Egyszer megkérdezte Betti, hogyha bármibe belefoghatnék úgy, hogy tudom, hogy sikeres lesz, akkor mivel foglalkoznék? Habozás nélkül azt feleltem, hogy ugyanezt csinálnám.

Hivatás

Amikor elkezdtük a Forgeron Studio-t építeni, sok marketing könyvet elolvastunk, és jó pár szakembert elkezdtünk követni.

Átgondoltuk a céljainkat, meghatároztuk az ügyfeleinket, és elkezdtük kitalálni, hogy milyen rendszereket szeretnénk alkalmazni a vállalkozásunkban.

A legalapvetőbb gondolat mégis az volt, hogy kitaláltuk, hogyan töltenénk el egy tökéletes napot, ha nem számítana a pénz, az idő, és bármit megtehetnénk.

Mind a ketten azt mondtuk, hogy ha nem létezne a földön pénz, akkor is azzal foglalkoznánk, amivel most. Ezt hívják hivatásnak.

Hálásak vagyunk, hogy rátaláltunk erre, és meg tudjuk élni az örömöt és szenvedélyt a munkánkban, mert ez nagyon fontos számunkra.

Mi nem úgy határoztuk meg a vállalkozásunk, hogy na, akkor ebből bizony sok pénzünk lesz, hanem inkább azt gondoltuk át, hogy mivel tudunk segíteni, értéket teremteni, és még szeretjük is. Örömmel mondhatjuk, hogy ezt a munkát szívből szeretjük, és hálásak vagyunk, hogy szívből vállalkozunk.

Van olyan, hogy ideális ügyfél?

 

Igen! Mi hiszünk benne és nagyon hálásak vagyunk a megrendelőinknek, akik mindig tanítanak nekünk valamit.

Olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy akikkel dolgozunk azok

*Jófejek

*Imádják a kreatívabb, egyedi megközelítést

*Felismerik, hogy a vállalkozásuknak vérfrissítésre van szüksége

*Mernek nagyot álmodni

*Értéket képviselnek

*Nem riadnak meg a kihívásoktól

 

Ha magadra ismertél a felsorolásban és videó munkára lenne szükséged, bátran keress minket.

Mi pedig köszönjük az eddigi csodajó ügyfeleinknek, hogy minket választottak.